Vučić ismijao Obrada Kesića

Objavljeno: 21.6.2017.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u intervjuu RTS “ismijao” šefa Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrada Kesića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u intervjuu RTS “ismijao” šefa Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrada Kesića zbog njegove tvrdnje da američki zvaničnik Brajan Hojt Ji pripada staroj američkoj administraciji.

Na pitanje da li je Brajan Hojt Ji, funkcioner Stejt Departmenta, glasnik nove ili stare administracije, Vučić je rekao: “Ja nisam tako dobar analitičar kao neke vaše kolege. Hojt Ji je predstavnik američke države dok se ne kaže drugačije. Tačka.”

Na opasku novinara da Obrad Kesić kaže da je Ji vidio predsjednika SAD-a Trampa samo na TV-u, Vučić odgovara: “Za razliku od Kesića, koji ga viđa svaki dan…”

“Ja sam predsjednik Srbije, ne mogu da se igram ovom zemljom. Ji ima jasnu funkciju, niko ga nije sklonio, predstavlja administraciju, ako bude neko drugi, razgovaraćemo…”, rekao je Vučić.

Kesić je šef predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu, koji angažuje razne lobiste da u američkoj administraciji lobiraju za stavove predsjednika RS Milorada Dodika, koji je stavljen na spisak nepoželjnih u SAD. Sankcije Dodiku uvela je krajem prošle godine stara (Obamina), a potvrdila ih je početkom ove godine i nova Trampova administracija.

Za te usluge Kesić dobija milionske iznose iz budžeta Republike Srpske.

Kesić tvrdi da je Hojt, koji je, između ostalog, zadužen i za Balkan, predstavnik strane američke administracije i da nema uticaja kod američkog predsjednika Donalda Trampa i njegovoj strukturi saradnika.

Vučić je rekao da 17. jula putuje u Vašington, gdje će se sastati sa potpredsjednikom SAD Mikeom Pensom. Ocijenio je da je to veoma važna posjeta za Srbiju.

“Mislim da ćemo imati dobre rezultate u okviru bilateralnih odnosa”, rekao je Vučić u programu RTS.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *