Tilerson: Spremamo odgovor Rusiji zbog Sirije

Objavljeno: 21.6.2017.


Vašington razmatra mogući odgovor na posljednje akcije Rusije u Siriji, izjavio je američki državni sekretar Reks Tilerson, iako nije želio da iznosi detalje o kakvim potezima je riječ. “Trenutno je sve u toku razmatranja”, rekao je on novinarima. Tilerson takođe nije želei da govori o tome ko prisustvuje pregovorima. Podsjetimo, Rusija je saopštila da će […]
Vašington razmatra mogući odgovor na posljednje akcije Rusije u Siriji, izjavio je američki državni sekretar Reks Tilerson, iako nije želio da iznosi detalje o kakvim potezima je riječ. “Trenutno je sve u toku razmatranja”, rekao je on novinarima.

Tilerson takođe nije želei da govori o tome ko prisustvuje pregovorima.

Podsjetimo, Rusija je saopštila da će sve avione i dronove u koji se budu našli u zoni gdje se izvode operacije ruskih snaga biti razmatrani kao vazdušne mete.

Istovremeno, Rusija je obustavila primjenu sporazuma koji je na snazi još od 19. juna o sprječavanju incidenata na nebu nad Sirijom.

Ova odluka Moskve uslijedila je kao odgovor nakon što je američka avijacija oborila sirijski avion Su-22 u provinciji Raka pošto je on navodno bacio bombe na položaje Sirijskih demokratskih snaga, iako je Damask tvrdio da su meta operacije bile pozicije DAEŠ-a.

(Sputnjik)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *