Svijet obilježava Dan muzike

Objavljeno: 21.6.2017.

Svetski dan muzike, 21. jun, obeležava se u Srbiji i svetu nizom besplatnih koncerata za različite uzraste i ukuse. Prvi dan leta, 21. jun, posvećen je Svetskom danu muzike, zahvaljujući nekadašnjem francuskom ministru kulture Žaku Langu koji je predložio je da se najduži dan u godini širom Francuske proslavlja besplatnim koncertima. Evropska povelja o prazniku […]

Svetski dan muzike, 21. jun, obeležava se u Srbiji i svetu nizom besplatnih koncerata za različite uzraste i ukuse.

Prvi dan leta, 21. jun, posvećen je Svetskom danu muzike, zahvaljujući nekadašnjem francuskom ministru kulture Žaku Langu koji je predložio je da se najduži dan u godini širom Francuske proslavlja besplatnim koncertima.

Evropska povelja o prazniku muzike potpisana je 1997. u Budimpešti, a među potpisnicama su bile Francuska, Češka, Španija, Italija, Grčka i Turska.

Svetski dan muzike danas proslavlja više od 100 država među kojima i Srbija.

Muzička omladina Beograda organizuje u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić muzički festival 49. Kalemegdanski sutoni.

Povodom Svetskog dana muzike 21. juna, Kolarčeva zadužbina organizuje program na kojem će, kao zvezda večeri, nastupiti ansambl Elemental Culture Collective.

U Kolarčevoj zadužbini nastupa i pijanista poreklom iz Hong Konga Ernest So, dok će u Etnografskom muzeju nastupiti jedna od najpoznatijih etno pevačica Balkana Milica Milisavljević Dugalić.

Besplatne koncerte u Pionirskom parku i Knez Mihailovoj ulici prirediće ArtLink mladi virtuozi dok će u Studentskom parku nastupiti Dečiji hor RTS-a.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *