Srbija ostala na tronu svijeta!

Objavljeno: 21.6.2017.

Basketaška reprezentacija Srbije u sastavu Dejan Majstorović, Marko Ždero, Marko Savić i Dušan Domović-Bulut odbranila je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog kupa u Nantu savladala selekciju Holandije rezultatom 21:18. Trijumf Srbiji doneo je zvanično najbolji igrač sveta Dušan Domović-Bulut košem posle prodora, postavivši konačan rezultat. Tim trofejom Srbija je nastavila da beleži […]

Basketaška reprezentacija Srbije u sastavu Dejan Majstorović, Marko Ždero, Marko Savić i Dušan Domović-Bulut odbranila je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog kupa u Nantu savladala selekciju Holandije rezultatom 21:18.

Trijumf Srbiji doneo je zvanično najbolji igrač sveta Dušan Domović-Bulut košem posle prodora, postavivši konačan rezultat.

Tim trofejom Srbija je nastavila da beleži sjajne rezultate u basketu, pošto je u prethodna četiri Svetska prvenstva tri puta došla do naslova najbolje selekcije.

Srbi su najbolji bili prošle godine u Kini i 2012. u Atini.

Podsetimo, ovaj sport je zvanično postao i olimpijski, pa se od srpskih basketaša u budućnosti očekuje da trofejnoj riznici dodaju i olimpijsko zlato.

Priliku za to imaće već na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Posle izjednačenog prvog dela igre Srbija je mini serijom preko Majstorovića (dvojka i koš i faul) odnosno Domovića-Buluta uspela da se odlepi na 15:10.

U nastavku su Holanđani pokušavali da nadoknade razliku, i uglavnom su se fokusirali na šuteve za dva poena. Takvom igrom uspeli su da se vrate u meč (18:16) na dva minuta do kraja.

U finišu je usledilo pravo uzbuđenje. Na minut i po do kraja Holanđani su smanjili na 19:18, ali je Majstorović povećao na 20:18, minut do kraja.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *