Sin saudijskog kralja izabran za naslednika prestola

Objavljeno: 21.6.2017.

Saudijski kralj Salman proglasio je svog sina princa Muhameda bin Salmana za naslednika prestola umesto svog rođaka princa Muhameda Bin Najefa, koji je smenjen. Muhamed bin Salman postao je zamenik premijera, a zadržao je položaj ministra odbrane i ostale funkcije, navodi se u kraljevskom ukazu koji je prenela državna agencija SPA. Iako je unapređenje Muhameda […]

Saudijski kralj Salman proglasio je svog sina princa Muhameda bin Salmana za naslednika prestola umesto svog rođaka princa Muhameda Bin Najefa, koji je smenjen.

Muhamed bin Salman postao je zamenik premijera, a zadržao je položaj ministra odbrane i ostale funkcije, navodi se u kraljevskom ukazu koji je prenela državna agencija SPA.

Iako je unapređenje Muhameda bin Salmana bilo očekivano, ipak je došlo kao iznenađenje jer je kraljevina trenutno suočena sa eskalacijom odnosa sa Katarom i Iranom i velikom krizom u Jemenu, preneo je Rojters.

Muhamed bin Salman do sada je vodio vojne intervencije u Jemenu, diktirao energetsku politiku sa globalnim uticajima i kreirao planove o ekonomskoj budućnosti zemlje za trenutak kada više ne bude bilo nafte.

Muhamed bin Najef se zakleo na vernost novom prestolonasledniku, javila je saudijska državna televizija.

On je godinama bio zadužen za borbu protiv terorizma.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *