Rusija upozorila SAD: Moguća odmazda

Objavljeno: 21.6.2017.

Zvanični Kremlj izrazio je žaljenje zbog novih sankcija koje su SAD uvele Rusiji i upozorio na moguću odmazdu. Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je danas da taj potez SAD nije bio konstruktivan i dodao da “se različite opcje razmatraju na stručnom nivou”. Administracija predsednika SAD Donalda Trampa objavila je u utorak da […]

Zvanični Kremlj izrazio je žaljenje zbog novih sankcija koje su SAD uvele Rusiji i upozorio na moguću odmazdu.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je danas da taj potez SAD nije bio konstruktivan i dodao da “se različite opcje razmatraju na stručnom nivou”.

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa objavila je u utorak da je uvela sankcije za 38 ruskih pojedinaca i firmi zbog ruskih aktivnosti u Ukrajini.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je da su sankcije osmišljene sa ciljem da “održe pritisak na Rusiju kako bi delovala u pravcu diplomatskog rešenja”.

Odnosi između Rusije i SAD ostaju napeti uprkos tome što Bela kuća namerava da zakaže sastanak američkog predsednika sa Putinom na marginama sastanka Grupe 20 koji se održava sledećeg meseca.

Peskov je potvrdio mogućnost takvog sastanka, ali je naveo da nikakvih priprema za to još nije bilo, navodi agencija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *