Rusija sprema odgovor na NATO invaziju

Objavljeno: 21.6.2017.


“Rusija unapređuje svoju odbranu na zapadnim područjima kao odgovor na agresivno delovanje NATO”, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenele su ruske novinske agencije. Šojgu je rekao i da smatra da je pojačano vojno prisustvo NATO uz ruske granice dokaz antiruskog stava zapadne vojne alijanse, preneo je Rojters. Situacija u blizini zapadnih ruskih […]
“Rusija unapređuje svoju odbranu na zapadnim područjima kao odgovor na agresivno delovanje NATO”, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenele su ruske novinske agencije.

Šojgu je rekao i da smatra da je pojačano vojno prisustvo NATO uz ruske granice dokaz antiruskog stava zapadne vojne alijanse, preneo je Rojters.

Situacija u blizini zapadnih ruskih granica ima tendenciju da se pogorša zbog rastućih vojnih aktivnosti Alijanse u istočnoj Evropi, rekao je Šojgu, preneo je TASS.

– Severnoatlantska alijansa pojačava prisustvo u baltičkim državama. Takvi potezi naših zapadnih partnera vode ka rušenju bezbednosnog sistema u svetu, povećava nepoverenje i primoravaju Rusiju da preduzima odgovarajuće mere, pre svega ojačavanjem svojih snaga na zapadu zemlje – rekao je Šojgu.

On je naveo da NATO završava formiranje četiri mulitnacionalna bataljona u blizini ruskih granica.

– U baltičkim državama i Poljskoj, pri kraju je formiranje četiri grupe, veličine taktičkih bataljona, sa ukupno 5.000 vojnika sa oružjem i vojnom opremom – rekao je Šojgu.

Borbeni avion NATO F-16 proleteo je pored aviona u kome se nalazio ruski minsitar odbrane Sergej Šojgu iznad Baltičkog mora, ali ga je oterao ruski vojni mlaznjak, javio je ranije danas TASS.

Prema navodima ruske novinske agencije, avion NATO je pokušao priđe avionu u kome se nalazio ruski ministar odbrane, iako je on leteo iznad neutralnih voda, preneo je Rojters.

TASS je naveo da je Šojgu bio na putu prema ruskoj enklavi Kalinjingradu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *