Rajola zaradio 50 miliona od transfera Pogbe?

Objavljeno: 21.6.2017.


Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak protiv Juventusa, posle istrage o prodaji Pola Pogbe u Mančester junajted. Pogba je prošlog avgusta iz Juventusa prešao u Mančester junajted za 105 miliona evra. FIFA nije precizirala zbog čega je pokrenula postupak protiv šampiona Italije, ali se najverovatnije radi o kršenju pravila o pravu vlasništva treće strane […]
Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak protiv Juventusa, posle istrage o prodaji Pola Pogbe u Mančester junajted.

Pogba je prošlog avgusta iz Juventusa prešao u Mančester junajted za 105 miliona evra.

FIFA nije precizirala zbog čega je pokrenula postupak protiv šampiona Italije, ali se najverovatnije radi o kršenju pravila o pravu vlasništva treće strane nad igračem.

Navodno, Pogbinog agenta Mina Rajolu su isplatila oba kluba, kao i njegov klijent, pa se veruje da je od tog transfera zaradio do 50 miliona evra.

Svetska kuća fudbala nije pokrenula postupak protiv Mančester junajteda.

FIFA je u maju 2015. godine zabranila pravo treće strane nad igračem, što znači da menadžeri, fondovi i slične organizacije više ne mogu da uzimaju procenat od klubova.

Pokretanje postupka protiv Juventusa je neprijatnost za predsednika kluba Andreu Anjelija, koji je bio jedan od zagovornika o ukidanju pravila vlasništva treće strane.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *