Ovo je Jaguar E-Pace

Objavljeno: 21.6.2017.


Jaguar je saopštio da će 13. jula zvanično promovisati svoj novi crossover E-Pace, čija prodaja će startovati početkom 2018. godine.
U pitanju je crossover manji od sadašnjeg modela F-Pace, pri čemu Jaguarov šef dizajna Ian Callum navodi da E-Pace kombinuje izgled sportskog automobila sa Jaguarovim performansama, što će osigurati da će se ovaj model isticati u svojoj klasi.

Za sada je poznato da će se E-Pace bazirati na LR-MS platformi koju koriste i Land Rover Discovery Sport i Range Rover Evoque, kao i da će se u gami motora naći 2,0 litarski benzinski i dizel Ingenium motori (najsnažniji bi trebalo da bude benzinac sa 290-300KS). Od menjača se pominju šestostepeni manuelni i osmostepeni automatik.

E-Pace će u ponudi pored prednjeg imati i pogon na sva četiri točka, kao i brojne sisteme pomoći vozaču i sisteme konekcije.

Takođe, E-Pace bi mogao da dobije i hibridnu verziju, sa kombinacijom 1,5 litarskog trocilindričnog Ingenium dizelaša i elektromotora.

Proizvodnja Jaguara E-Pace će se najverovatnije odvijati u Magna Steyr fabricio u Gracu, dok će cena startovati od oko 28.000 funti.

Nakon promocije E-Pace modela, Jaguar planira da predstavi i dugo najavljivani električni I-Pace, a to bi trebalo dase desi u septembru na sajmu u Frankfurtu.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *