Milko Bjelica na sastanku u sjedištu Evrolige

Objavljeno: 21.6.2017.


Nova sezona Evrolige počela je sastankom igrača 16 klubova koji će učestvovati u narednom izdanju najjačeg evropskog takmičenja koji je održan u Barseloni. Kao predstavnik Crvene zvezde mts predstavnika Srbije i ABA lige u elitnom takmičenju, u Barseloni je boravio Milko Bjelica. Osim tradicionalnog sastanka, na kome je prošle sezone kao predstavnik crveno-belih boravio Branko […]
Nova sezona Evrolige počela je sastankom igrača 16 klubova koji će učestvovati u narednom izdanju najjačeg evropskog takmičenja koji je održan u Barseloni.

Kao predstavnik Crvene zvezde mts predstavnika Srbije i ABA lige u elitnom takmičenju, u Barseloni je boravio Milko Bjelica.

Osim tradicionalnog sastanka, na kome je prošle sezone kao predstavnik crveno-belih boravio Branko Lazić, u skopu aktivnosti Evrolige, održan je i zajednički trening “ONE TEAM” projekat društvene odgovornosti koji je važan segment u radu Evrolige.

Za brojne igrače ovo je bilo prvo bliže upoznavanje sa programom “One Team” koji će podržavati u sledećoj sezoni kroz klupske aktivnosti.

Od svog osnivanja 2012.godine, kroz program One Team prošlo je čak 14 hiljada učesnika, a ovogodišnja manifestacija održana je trening centru Barselone.

Kao predstavnici igrača učestvovali su:

Berk Demir (Anadolu Efes Istanbul), Tornike Šengelia (Baskonia Vitoria Gasteiz), Leon Radošević (Brose Bamberg), Milko Bjelica (Crvena Zvezda mts Beograd), Andrey Vorontcevič (CSKA Moskva), Andrea Ćinćarini (EA7 Emporio Armani Milan), Pau Ribas (FC Barselona Lassa), Melih Mahmutoglu (Fenerbahče Istanbul), Sergej Monja (Himki Moskovski region), Gaj Pnini (Makabi FOX Tel Aviv), Joanis Papapetrou (Olimpiakos Pirej), Luka Dončic (Real Madrid), Alberto Diaz (Unikaha Malaga), Rafa Martinez (Valensia Basket) i Arturas Milaknis (Žalgiris Kaunas).

Milko Bjelica istakao je da je ovo za njega sasvim novo iskustvo.

“Ova vrsta posete Barseloni kao predstavnik KK Crvena zvezda mts, ali i kao učesnik ONE Team aktivnosti koje promoviše Evrolige, uz učešće ostalih igrača iz ostalih klubova, je jedno potpuno novo iskustvo za mene. Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam predstavljao moj klub, ali i video i upoznao se sa aktivnostima kojima se pridaje velika važnost, kao u Evroligi, tako i u mom klubu”, rekao je nakon boravka u Barseloni i zajedničke večere predstavnia Evrolige i svih igrača, MIlko Bjelica.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *