Kako izgleda gužva na nebu: NATO, Rusi, F-16, Su-27

Objavljeno: 21.6.2017.

Borbeni avion NATO F-16 proleteo je pored aviona u kome se nalazio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu iznad Baltičkog mora, Oterao ga ruski vojni mlaznjak. Ruski Su-27 koji se nalazio u pratnji aviona u kojem je bio Šojgu reagovao je zbog približavanja NATO aviona. Televizijski kanal “Zvezda” je objavio ekskluzivni video-snimak gužve na nebu iznad […]

Borbeni avion NATO F-16 proleteo je pored aviona u kome se nalazio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu iznad Baltičkog mora, Oterao ga ruski vojni mlaznjak.

Ruski Su-27 koji se nalazio u pratnji aviona u kojem je bio Šojgu reagovao je zbog približavanja NATO aviona. Televizijski kanal “Zvezda” je objavio ekskluzivni video-snimak gužve na nebu iznad Baltika.

Prema navodima ruske novinske agencije, avion NATO je pokušao da priđe avionu u kome se nalazio ruski ministar odbrane, iako je on leteo iznad neutralnih voda, preneo je Rojters.

Ruski ministar bio je na putu prema ruskoj enklavi Kalinjingradu gde je trebao da se sastane sa bezbednosnim zvaničnicima.

Ministarstvo odbrane SAD optužilo je Rusiju u utorak da je izvela nebezbedno presretanje sa američkim špijunskim avionom u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika.

Rusija ranije optužila SAD za, kako se čini, isti incident.

Kako je prethodno preneo televizijski kanal “Foks njuz”, pozivajući se na američke vojne zvaničnike, lovac ruske avijacije proleteo je na manje od dva metra razdaljine pored američkog vojnog aviona iznad Baltičkog mora.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *