Izvlače novac iz Republike Srpske?

Objavljeno: 21.6.2017.

Elektroprivreda Republike Srpske sklapanjem milionskih Ugovora sa firmama iz Beograda nastavlja da izvlači novac iz Republike Srpske, a sve zbog izbora naredne godine, tvrdi predsjednik Pokreta za “Pravdu i red” Nebojša Vukanović.

Elektroprivreda Republike Srpske sklapanjem milionskih Ugovora sa firmama iz Beograda nastavlja da izvlači novac iz Republike Srpske, a sve zbog izbora naredne godine, tvrdi predsjednik Pokreta za “Pravdu i red” Nebojša Vukanović.

On je u izjavi za BN televiziju podsjetio da je Elektroprivreda Republike Srpske prije deset godina za advokatske usloge izdvajala svega 60 hiljada maraka, da su tada bili dobri i domaći advokati, ali da sada kada ta cifra prelazi 2 miliona maraka, u čitavoj Republici Srpskoj nema stručnjaka koji bi mogao zastupati to javno preduzeće.

“Postavlja se pitanje kako sada da u Republici Srpskoj i BiH nije bio nijedan pametan i sposaoban advokat koji bi mogao zastupati Elektroprivredi, pa je advokatskoj kancelariji “Moravčević” u Beogradu direktor Elektroprivrede Željko Kovačević prebacio 2 miliona i 300 hiljada maraka da bi im dao pravne savjete i zastupao. Toliko su postali osioni i bahati da to prelazi sve granice”, kaže Vukanović.

On tvrdi se ustvari radi o izvlačenju novca za izbore naredne godine.

“Svakog mjeseca se u Beograd izvlači po 3-4 miliona maraka. Treba reći da sem tog ugovora za advokatsku kancelariju ovog mjesec prebačeno u Beograd milion maraka na institut „Jaroslav Černi“ kako bi oni izradili projekat upravljanja branama. Zamislite, 50 godina traju brane i sada treba neko iz „Jaroslava Černog „ da nas uči kako se upravlja sistemo HET-a. Već sada godinu i po dana prije izbora Laki Lućijano Petrović, Željko Kovačevič i ovi iz elketronergetskog sektora počeli su da izvlače miliona maraka”, tvrdi Vukanović.

U Elektroprivredi kažu da je sve urađeno u skladu sa zakonom kada je u pitanju angaožavanje beogradske advokatske kancelarije i da se radi o međunarodnoj arbitraži koju je pokrenuo “Viadukt doo Portorož” u vezi prava na koncesiju za hidroelktranenu na Vrbasu.

Advokatska kancelarija “Moravčević, Vojinović i partneri” Beograd nije ponudila svoje usluge za iznos od 2.300 000, već za manji iznos, a ostali ponuđači nisu ispunili uslove javne nabavke. Koliko je manji iznos nije navedeno, ali u Ugovoru koji je u posjedu Vukanovića stoji da je vrijednost ponude 1.999. 990 bez PDV-a.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *