Insbruk bi mogao da se kandiduje za ZOI 2026

Objavljeno: 21.6.2017.

Austrijski grad Insbruk mogao bi da se kandiduje za domaćina ZIO 2026. godine, uz budžet od 1,3 milijarde dolara, ali mu je potrebna saglasnost građana. “Ako se držimo strategije studije izvodljivosti, to bi mogle biti dostupne i pristupačne igre”, rekla je gradonačelnica Insbruka Kristine Opic-Plerer. Budžet iznosi 1,3 milijarde dolara, a u studiji se navodi […]

Austrijski grad Insbruk mogao bi da se kandiduje za domaćina ZIO 2026. godine, uz budžet od 1,3 milijarde dolara, ali mu je potrebna saglasnost građana.

“Ako se držimo strategije studije izvodljivosti, to bi mogle biti dostupne i pristupačne igre”, rekla je gradonačelnica Insbruka Kristine Opic-Plerer.

Budžet iznosi 1,3 milijarde dolara, a u studiji se navodi da se takmičenja u različitim sportovima mogu održati na već postojećim lokacijama u regionu Tirola i na jugu Nemačke, pa Insbruk ne bi morao da izgradi novu infrastrukturu.

Referendum će biti održan paralelno sa parlamentarnim izborima u Austriji, 15. oktobra.

Insbruk je bio domaćin Zimskih olimpijskih igara 1964. i 1976. godine. Austrija se od tada u više navrata kandidovala, a poslednji put za Igre 2014. godine, kada je kandidat bio Salcburg.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *