Continental s BMW-om i Intelom ulazi u projekt razvoja autonomnih vozila

Objavljeno: 21.6.2017.

Continental je objavio da će se pridružiti samovozećoj platformi koju razvijaju BMW, Intel i Mobileye, a nemački proizvođač automobilskih delova i guma će raditi na integraciji komponenti i softvera.

Troškovi integracije hardvera, softvera i podataka i ubrzani tempo razvoja samovozećih vozila podstakli su sve veći broj saveza između proizvođača automobila i dobavljača.

Continental, drugi najveći svetski proizvođač delova za automobilsku industriju, poručio je da će igrati ključnu ulogu u komercijalizaciji nove platforme, koja će biti prodata drugim proizvođačima automobila.

“Možemo se nositi s povećanim zahtevima na polju autonomne vožnje kroz široku saradnju na nivou industrije mnogo sveobuhvatnije, brže i s nižim troškovima nego da sami ulazimo u projekte”, izjavio je izvršni direktor Continentala Elmar Degenhart u izjavi putem elektronske pošte.

Nemački automobilski gigant BMW je već prošle godine udružio snage s američkom softverskom kompanijom Intel i izraelskom firmom Mobileye, specijalizovanoj za razvoj sistema baziranih na vizuelnim podacima za poboljšanje bezbednosti na putu i izbegavanje nesreća.

Pokretanje proizvodnje se planira do 2021. godine, a američki proizvođač autodelova se takođe pridružio zajedničkom projektu.

Nemački proizvođač luksuznih automobila Daimler je pokrenuo sličnan zajednički projekat s nemačkom kompanijom za proizvodnju autodelova Robert Bosch, a u cilju ubrzanja razvoja autonomnih vozila.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *