Žan-Mari Le Pen: Marin Le Pen treba da podnese ostavku

Objavljeno: 20.6.2017.


Liderka kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Lepen treba da podnese ostavku na mjesto šefa stranke, nakon razočaravajućih rezultata na predsjedničkom i parlamentarnim izborima, izjavio je danas njen otac Žan-Mari Le Pen, koji je osnovao stranku. “Niste od koristi stranci, kada počnete da joj nanosite štetu svojim političkim stavovima ili tvrdoglavošću”, izjavio je 89-godišnji Žan-Mari Le […]
Liderka kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Lepen treba da podnese ostavku na mjesto šefa stranke, nakon razočaravajućih rezultata na predsjedničkom i parlamentarnim izborima, izjavio je danas njen otac Žan-Mari Le Pen, koji je osnovao stranku.

“Niste od koristi stranci, kada počnete da joj nanosite štetu svojim političkim stavovima ili tvrdoglavošću”, izjavio je 89-godišnji Žan-Mari Le Pen, nakon što mu je bilo onemogućeno da prisustvuje sastanku rukovodstva stranke, prenio je Rojters. Na pitanje da li njegova kćerka treba da podnese ostavku, on je odgovorio potvrdno.

Odnosi između Le Pena seniora i njegove kćerke pogoršani su nakon što ga je ona isključila iz stranke 2015. godine zbog izjava, koje su minimizirale Holokaust, a njihovi sukobi iznošeni u javnosti nanijeli su štetu imidžu partije.

Marin Le Pen je uspjela da uđe u drugi krug predsjedničkih izbora, a njena stranka je osvojila osam poslaničkih mesta u francuskom parlamentu nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora, što je za četiri mjesta više u donosu na prethodni sastav parlamenta, ali mnogo manje, nego što se liderka NF nadala.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *