U Srbiju dolazi kineska kompanija koja želi da otvori fabriku električnih automobila

Objavljeno: 20.6.2017.

Kako prenosi B92, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da uskoro u Srbiju dolazi jedna kineska kompanija koja želi da otvori fabriku električnih automobila.

On je u Pančevu, gde se nalazi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na primopredaji kineske donacije Vojsci Srbije, govorio o najavi dolaska tri velike kineske kompanije u našu zemlju.

Kako je rekao, prva koja bi trebalo da dođe jeste kompanija za proizvodnju guma, koja je ujedno i četvrta po veličini u svetu.

“Direktor te kompanije dolazi 22. juna iz Frankfurta u Beograd, tačno u ponoć”, rekao je Li na šta je Vučić dodao: “Primao sam Turke posle jedan, primiću i Kineza u pola 12-12”, rekao je.

Druga kompanija, kako je rekao, dolazi iz provincije Huna.

“Direktor te kompanije već je bio u Beogradu, i on drži obećanja. Radi se inače o kompaniji koja u toj provinciji ima rudnik zlata i zainteresovana je za RTB Bor”, kaže on.

“Treća kompanija želi da dođe u Srbiju i sa srpskim partnerom otvori zajedničku kompaniju koja bi pravila električne automobile koji bi se prodavali u celom svetu”, kaže Li.

Vučić je na to odgovorio da bi to za Srbiju bila bajka.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *