Treći bombaš-samoubica sa Kosova

Objavljeno: 20.6.2017.


Blerim Podvorica iz Lipljana poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji, čime je postao treći bombaš-samoubica koji je na ratišta u Iraku i Siriji stigao sa Kosova. Podvorica je, kako navode prištinski mediji, uleteo u položaj sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom, a njegovu smrt je potvrdio njegov brat Krešnik. Prema informacijama […]
Blerim Podvorica iz Lipljana poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji, čime je postao treći bombaš-samoubica koji je na ratišta u Iraku i Siriji stigao sa Kosova.

Podvorica je, kako navode prištinski mediji, uleteo u položaj sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom, a njegovu smrt je potvrdio njegov brat Krešnik.

Prema informacijama iz Sirije u dva samoubilačka napada u okolini Homsa, prošlog ponedeljka, poginulo je 12 sirijskih vojnika, dok je u akciji Asadovih snaga koja je usledila ubijeno tridesetak pripadnika Islamske države.

Blerim Podvorica je u Siriji ratovao pod imenom Abu Zaid Kosovi.

Podvorica je treći bombaš-samoubica koji je stradao tokom sukoba u Iraku i Siriji. Na ratištima u te dve države bori se više od 300 dobrovoljaca sa Kosova.

U poslednjih mesec dana u Siriji je poginulo najmanje pet dobrovoljaca sa Kosova.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *