Prioritet borba protiv terorizma

Objavljeno: 20.6.2017.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom, sa kojim je, između ostalog razgovarao o zajedničkoj borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma. Ministri Pintor i Mektić razmijenili su stavove o bezbjednosnoj situaciji i glavnim izazovima sa kojim se suočavaju bezbjednosne agencije. U fokusu razgovora […]

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom, sa kojim je, između ostalog razgovarao o zajedničkoj borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Ministri Pintor i Mektić razmijenili su stavove o bezbjednosnoj situaciji i glavnim izazovima sa kojim se suočavaju bezbjednosne agencije.

U fokusu razgovora bila je zajednička borba protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Ministar Mektić je naglasio da prevencija i suzbijanje ove prijetnje ostaje u vrhu prioriteta Ministarstva i bezbjednosnih agencija u BiH, koje će prema ovoj pojavi i ubuduće imati nultu toleranciju.

Ministri Mektić i Pinter su ocijenili da dosadašnju dobru saradnju policijskih agencija BiH i Mađarske treba dodatno unaprijediti u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma. Zbog toga je inicirano potpisivanje novog sporazuma o policijskoj saradnji između BiH i Mađarske kojim bi se proširila saradnja i obuhvatili nove bezbjednosni izazovi i prijetnje.

Ministar Mektić boravi u dvodnevnoj posjeti Budimpešti gdje se održava Salzburg forum posvećen problemu ilegalnih migracija na Zapadnom Balkanu, te borbi protiv terorizma.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *