Porsche želi stati na kraj preprodavačima!

Objavljeno: 20.6.2017.

Nije tajna da su neki Porscheovi limitirani modeli posebno zapeli za oko preprodavačima koji u činjenici da je određena serija izrađena u ograničenom broju primjeraka vide priliku za laku zaradu. Porsche, međutim, želi promijeniti stvari.

Jedan od prvih modela koji odmah pada na pamet kad započnemo priču o takozvanim “car Flippera”, onima koji se odluče kupiti neki automobil, jer su svi pokazatelji na strani činjenice da će samo po odustajanje od salona cena samo porasti, pa ga u skladu s tim čuva i Potom proslede dalje za daleko veću cifru, naravno 911 R. Svojevrsni GT3 sa ručnim menjačem skoro je odmah postao jedan od boljih načina kako bogati postati još bogatiji, ali plan im je u jednom ruku pokvario sam Porsche i malo unekpectedli redizajnirani GT3 predstavio upravo S ručnim menjačem. Da je uzrokovalo da R izvedba više nije toliko ekskluzivna po pitanju prenosnog sistema, pa su cene počele lagano padati na realnije brojeve.

Za razliku od Ferrarija, Porsche se u svemu vidi problem, makar ako se zaključi na osnovu reči GT-šefa Andreas Preuningera, koji je za Car i Driver rekao: “Lično volim videti da se naši automobili koriste. Zato ih izrađujemo. Jednostavno su predobri da bi samo stajali i sakupljali prašinu. “Tim rečima Porsche je demonstrirao stav da entuzijaste još uvek stavlja na prvo mesto, potvrđujući i činjenicu da je izašao u susret onima kupcima koji su iz GT3 modela tražili treću pedalu i više posla Za desnu ruku.

Šta sve znači konkretno? Porsche tvrdi da vrlo dobro poznaje sve svoje kupce (to se prvenstveno odnosi na ekskluzivnije serije) i da će pažljivo pratiti šta oni rade sa njima. Ako utvrdi da su neki pojedinci samo pretplatnici i lovci na profit, trenutno će biti izbrisani sa liste potencijalnih kupaca novih GT modela u kojima je obično tražnja veća od ponude.

Koliko je priča sa preprodajom ekskluzivnih automobila otišla daleko pokazuje i ovaj oglas na eBaiu za novi Dodge Challenger Demon, u kojem ne bi bilo čudno da su uopšte počeli dobijati svoje kopije. Nisu. Ipak, neko ga već nudi za tri puta veću cenu od one koju originalno traži proizvođač. Tačnije, nudi svoje mesto na listi.

Izvor: Dnevnik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *