Peugeot Pick Up

Objavljeno: 20.6.2017.

PSA Grupa će se se od septembra i zvanično vratiti na tržište pick-up vozila u Africi (gde je ranije Peugeot bio prisutan modelima 403 Camionnette-Bâchée, 404 Camionnette-Bâchée i 504 Pick-up), i to vozilom jednostavno nazvanim Peugeot Pick Up.

Treba odmah napomenuti da ovo nije proizvod Peugeota, već kineskog Dongfenga (koji je inače vlasnik dela akcija PSA Grupe), a koji će se u Africi plasirati pod znakom francuske marke.

U pitanju je double cab vozilo dužine 508 cm, opisano kao funkcionalna radna mašina koja je izdržljiva i pouzdana na svim terenima.

HyperFocal: 0

Francuzi navode da je klirens od 210 do 215 mm (u zavisnosti od verzije), kao i da je tovarni prostor dugačak 140 cm i širok 139 cm. Ovde i podatak da maksimalna nosivost iznosi 815 kg.

HyperFocal: 0

Za pogon se brine 2,5 litarski turbo dizel motor sa 115KS i 280 Nm, u kombinaciji sa manuelnim petostepenim menjačem.

HyperFocal: 0

Peugeot će ovaj Pick Up nuditi u varijantama 4×2 i 4×4, a deo serijske opreme i kod bazne verzije će činiti manuelni klima uređaj, el. podizači stakala, radio, CD plejer, USB port, ABS, EBD, vazdušni jastuk za vozača i suvozača, el. podešavanje retrovizora i zadnji parking senzori.

PSA Grupa je inače još ranije potvrdila da će i evropskim kupcima ponuditi Pick Up model, što je najavljeno kao deo njihovog “Push to Pass” plana rasta. Za razliku od ovog afričkog modela, budući Peugeot Pick Up za Evropu će biti napravljen na bazi nove generacije Toyote Hilux. To naravno i nije iznenađenje imajući u vidu saradnju PSA Grupe i Toyote na nekim drugim projektima kao i želju da se što više smanje troškovi.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *