Pakao u SAD: Temperatura i do +48C, otkazuju letove

Objavljeno: 20.6.2017.

Dan pred zvaničan početak leta, jugozapad SAD pogodile su velike vrućine, a temperatura u pojedinim gradovima dostigla je i 48 stepeni Celzijusa. Najgore je u Feniksu, gde je zabeležena temperatura 48 stepeni, a ništa manje nije u Las Vegasu gde je zabeleženo 47 stepeni, prenosi AP. Visoke temperature zabeležene u Arizoni, Nevadi i Kaliforniji. Zbog […]

Dan pred zvaničan početak leta, jugozapad SAD pogodile su velike vrućine, a temperatura u pojedinim gradovima dostigla je i 48 stepeni Celzijusa.

Najgore je u Feniksu, gde je zabeležena temperatura 48 stepeni, a ništa manje nije u Las Vegasu gde je zabeleženo 47 stepeni, prenosi AP.

Visoke temperature zabeležene u Arizoni, Nevadi i Kaliforniji.

Zbog vrućina, u Los Anđelesu su otvoreni centri za rashlađivanje gde stanovnici, koji nemaju klima uređaje, mogu da se rashlade do 22 sata.

Zbog vrućina kompanija Amerikan erlajns otkazala je oko 40 letova sa aerodroma u Feniksu i navela da će putnicima omogućiti zamenu ili vraćanje karata bez taksi.

Portparol te kompanije objasnio je da manji regionalni avioni ne mogu da lete kada su temperature 48 stepeni, što je odredio proizvođač aviona Bombardier.

Veći avioni, koje proizvode Boing ili Erbas imaju veći dozvoljeni nivo temperature, ali kompanije moraju da prate stanje aviona tokom leta.

Istovremeno i lekari su upozorili građane da budu oprezni na betonu, igralištima i unutrašnjosti automobila.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *