Odbojkaši na F6 SL u grupi A: Imamo zlatni recept

Objavljeno: 20.6.2017.


Ivović: Pokazali smo da vredimo, da možemo da ponovimo lanjski podvig. Verujem da ćemo biti maksimalno spremni
BRAZIL je opomena za – Brazil. Odbojkaši su se kasno probudili protiv olimpijskog šampiona (1:3) i priznaju da im je to bila dobra škola pred F6 Svetske lige od 4. do 8. jula u Kuritibi. “Orlovi” su u grupi B, gde 5. igraju sa SAD, a 6. jula sa Francuskom. Polufinale je u subotu, finale u nedelju, a u grupi A su: domaćin Brazil, Rusija i Kanada.

– Mi smo već u prvom meču na turniru u Kordobi pobedom nad Argentinom ostvarili cilj. Mada volimo da igramo protiv Brazila, pristup meču sa njima nije bio baš najbolji, tako da nam je to škola, neka cena koja mora da se plati za uspeh. Smatram da smo u Kordobi imali šta da naučimo kako bismo se dobro spremili za finalni turnir – kaže Marko Ivović.

Najbolji napadač prve faze Svetske lige veruje da su “orlovi” sposobni da ponove prošlogodišnji podvig iz Krakova, kada su osvojili prvo zlato:

– Imamo recept, pokazali smo da možemo, da imamo potencijal, želju, volju da ponovimo lanjski podvig. Na F6 je druga priča, verujem da ćemo napuniti baterije kod kuće i da ćemo biti maksimalno spremni za Brazil.

Ovogodišnja Svetska liga bila je veoma izjednačena i puna iznenađenja. U poslednjem trenutku Amerikanci su zahvaljujući boljem set količniku izvadili brazilsku vizu. Naši su veliki deo posla završili u Teheranu, a u Kordobi su pobedom na Argentinom sprečili da sudbinu predaju u tuđe ruke.

– Mi smo u prvom meču sa Argentinom uložili najviše energije. Protiv Brazila nas je stigao malo i umor. U drugom setu smo pali fizički i psihički, ali smo zato besprekorno odigrali treći. Nadam se da smo iz ovog duela izvukli pouke – kaže Srećko Lisinac.

Naše je i u povratku očekivao dug put. Iz Kordobe preko Sao Paula i Istanula u Beograd stižu tek u sredu ujutro.

– Umor ne sme da nam bude opravdanje. Sada je najvažnije da ispravimo greške i da odemo u najboljoj mogućoj formi na finalni turnir – naglašava bloker Srbije.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *