Infantino ne mari za kritike: Video tehnologija je budućnost modernog fudbala

Objavljeno: 20.6.2017.

Video tehnologija (VAR), koja sudijama pomaže u rješavanju spornih momenata na utakmicama, je budućnost fudbala, izjavio je prvi čovjek FIFA Ðani Infantino.

VAR je čak pet puta korišćen na Kupu konferederacija u Rusiji i u mnogome promijenio odluke sudija. Prvo je Portugaliji poništen gol Pepea protiv Meksika zbog ofsajda, iz istog razloga Čileanci su protiv Kameruna ostali bez pogotka, dok je Australiji priznat gol protiv Njemačke nakon što je Tomi Jurić igrao rukom, ali je odlučeno da nije imao namjeru.

Predsjednik FIFA Ðani Infantino zadovoljan je kako je prošao novi projekat, istakavši da krovna fudbalska organizacija čini ono što žele svi ljubitelji “najvažnije sporedne stvari na svijetu”.

“To je budućnost modernog fudbala, oduševljen sam. Ovo je veliki korak u razvoju igre, a Kup konfederacija nam služi da video tehnologiju dovedemo do savršenstva”, rekao je Infantino.

Za sada nije zvanično potvrđeno da li će FIFA koristiti VAR na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine, iako je Infantino najavio da bi to toga trebalo da dođe.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *