Francuska ministarka odbrane najavila ostavku

Objavljeno: 20.6.2017.

Francuska ministarka odbrane Silvija Gular najavila je da će podneti ostavku na tu funkciju i da neće biti u budućoj Vladi, prenosi AFP. Gularova je tražila od francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne bude u budućoj vladi dok traja istraga zbog skandala oko lažnih poslova koji je pogodio njenu partiju MoDem, koja je u koaliciji […]

Francuska ministarka odbrane Silvija Gular najavila je da će podneti ostavku na tu funkciju i da neće biti u budućoj Vladi, prenosi AFP.

Gularova je tražila od francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne bude u budućoj vladi dok traja istraga zbog skandala oko lažnih poslova koji je pogodio njenu partiju MoDem, koja je u koaliciji sa Makronovom strankom.

Francuska vlada simbolično je u ponedeljak podnela ostavku nakon što je na parlamentarnim izborima pobedu izvojevala stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Predsednikov kabinet izdao je saopštenje da prihvata ostavku, do koje mora da dođe prema proceduri, i odmah na mesto premijera ponovo postavio Eduarda Filipa, izdavši mu zadatak da formira novu vladu do srede veče.

Portparol vlade ranije je saopštio da se očekuje da Makron napravi sitne, “tehničke” izmene.

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta, osvojivši 350 od ukupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *