Džonijeve “mjere štednje”: Sve može, ali privatni avion ne

Objavljeno: 20.6.2017.

Mejlovi koje su razmenjivali Džoni Dep i njegovi bivši menadžeri su objavljeni i svet sada može da vidi koliko je glumac poslednjih godina bio lake ruke.

Džoel Mandel i firma “The Management Group” (TMG) koja je vodila računa o Depovim finansijama, suočili su se sa glumčevim advokatom Džejkom Blumom na još jednom ročištu u beskrajnoj parnici. Dep ih tužio zbog prevare i nemara i tražio odštetu od 25 miliona dolara. Grupa je uzvratila kontratužbom i saopštila da je glumac rasipno trošio na kuće, avione i umetnička dela, uprkos njihovim upozorenjima.

Oni tvrde da mejlovi koje je Džoni Dep slao svojim bivšim menadžerima dokazuju da oni nisu krivi zbog njegovog iracionalnog trošenja.

Mandel tvrdi da je Džoni trošio neverovatno velike iznose na privatne avione, umetnine i fina vina. Dao je četiri miliona dolara na muzičku izdavačku kuću koja je propala, tri miliona dolara da ispali pepeo Hantera S. Tompsona iz topa i stotine hiljada dolara inženjerima zvuka, kako bi mu naknadno dodavali replike, da ne bi morao da ih napamet uči.

Zbog ovog poslednjeg “troška” su ga najviše kritikovale kolege, a Džesika Čestejn je čak prevrnula očima u jednom intervjuu u kom su je upitali za Džonijevo ponašanje.

Iz TMG tvrde da su radili u njegovom najboljem interesu i kao dokaz su pred sudom priložili Mandelov mejl u kom on savetuje Depu da “o’ladi malo” sa trošenjem na odmoru.

Dep mu je odgovorio na sledeći način:

“Dragi Džoele,

Pre svega, hvala što se time baviš i što me izvlačiš. Drugo, dajem sve od sebe kad je reč o trošenju na odmoru, ali to je sve što mogu, jer moram deci i porodici da pružim najlepši mogući Božić, naravno, u razumnim granicama. Međutim, što se aviona tiče… trenutno nemam tako mnogo opcija. Komercijalni letovi sa paparacijima bi bili je*ena noćna mora monumentalnih razmera.

Zaboravi na Dilindžerovu aukciju. Ne treba mi.

Znaj da ću od 15. februara početi da snimam “Turistu”, za koji ću dobiti 20 miliona. Onda ću praktično pravo na “Pirate 4” za 35 miliona i onda “Dark Shadows” za još 20 miliona. Nadam se da će zahvaljujući novcu od posla u nadolazećoj godini i od ranije i slično sve dovesti u red.

Šta drugo mogu??? Hoćeš da prodam neka umetnička dela??? Hoću. Hoćeš da prodam nešto drugo??? Naravno… Šta???
Brod je iznajmljen do Nove godine, a Sony će ga odmah posle unajmiti za snimanje “Turiste” u Veneciji.
Pored toga, imam motore, automobile, imanja, knjige, slike i nekih uspomena. Odakle želiš da počnem???

Ne volim što sam u ovoj situaciji, ali nemam mnogo izbora, pošto je “The Rum Diary” bio žrtva za koju smo znali da će se dogoditi i pošto sam poslednju poštenu platu dobio od “Public Enemies”-a.

Daću sve od sebe, Džoel.

Šaljem ljubav tebi i tvojima,

Džoni”

Majkl Dž. Kamp, advokat TMG nazvao je Depovu tužbu “lažnom” i napisao saopštenje u kom stoji da je kompanija uradila “sve moguće da zaštiti Depa od njegovog neodgovornog i raskalašnog trošenja”.

Inače, Dep je bio peti najplaćeniji glumac 2016. kada je zaradio 48 miliona dolara.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *