Dvadeseti rođendan Toyote Prius

Objavljeno: 20.6.2017.

Ove godine Toyota slavi dvadeset godina od predstavljanja svog prvog hibridnog automobila, sada već legendarnog Priusa. Njegova globalna popularnost vremenom je dovela do stvaranja novih standarda pri izboru automobila na osnovu njihovog uticaja na životnu sredinu.

Podizanjem svesti kupaca automobila o uticaju na okolinu, povećao se i broj proizvođača koji razvijaju i predstavljaju hibridna vozila, tako je nastao i novi segment „hibridnih vozila“. Kontinuiranim povećanjem udela hibridnih vozila i drugih vozila s malom potrošnjom goriva, čitava automobilska industrija može da doprinese rešenju globalnih problema u zaštiti životne sredine.

U januaru ove godine Toyota je prešla granicu od deset miliona automobila, dobijajući time još snažniji podsticaj za stvaranje sve boljih automobila za svoje kupce.

Toyota je u oktobru 2015. godine objavila Toyota Environmental Challenge 2050, postavljajući ciljeve koje namerava da postigne da bi doprinela smanjenju negativnog uticaja automobila na okolinu i da bi pomogla u stvaranju održivog društva.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *