Brisel: Eksplozija, pucnji, povik “Alahu akbar”

Objavljeno: 20.6.2017.

Belgijska vojska “neutralisala” je osobu koja je, kako je rečeno, nosila pojas sa eksplozivom na glavnoj železničkoj stanici u Briselu.

Belgijska vojska “neutralisala” je osobu koja je, kako je rečeno, nosila pojas sa eksplozivom na glavnoj železničkoj stanici u Briselu.

Mediji prenose da je policija upucala muškarca sa eksplozivom i da je odjeknula i manja eksplozija na stanici koja je odmah evakuisana.

“Dogodio se incident na centralnoj stanici. Osoba je nosila eksploziv oko pojasa. Vojnici su neutralisali tu osobu”, rekao je portparol policije novinarima, prenosi Rojters.

Policija je evakuisala glavni trg u Briselu i blokirala oblast kod centralne stanice.

Portparol vatrogasne službe Pjer Mej je potvrdio da se desila neka vrsta eksplozije na Centralnoj stanici ali nije mogao da kaže šta ju je izazvalo.

On je rekao da su vatrogasci na licu mesta.

Policija je poručila da je sada situacija “pod kontrolom”.

Televizijska stanica HLN izveštava da je muškarac uzvikivao ‘Alahu akbar’. I agencija AFP javlja da jedan od očevidaca tvrdi da je muškarac s eksplozivnim prslukom vikao “Alahu akbar”.

Očevici su naveli da je prvo u zgradi stanice eksplodirao kofer, nakon čega su vojnici spazili muškarca koji je nosio eksplozivni prsluk i odmah su ga upucali.

Na društvenim mrežama pojavila se i fotografija koja prikazuje trenutak eksplozije.

Zasad se ne zna da li u incidentu ima povređenih, ali su viđena kola Hitne pomoći.

Belgija je u stanju visoke pripravnosti otkako su 22. marta 2016. bombaši samoubice ubili 32 ljudi u briselskom metrou i na aerodromu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *