Belorusija kupuje od Rusije nove Su-30SM lovce

Objavljeno: 20.6.2017.

Rusija i Belorusija postigle sporazum o isporuci lovačkih aviona Su-30SM, rekao je direktor ruske Federalne službe za vojnu i tehničku saradnju Dmitrij Šugajev. Šugajev je za Tas rekao da je ugovor potpisan i da će biti potrebno nekoliko faza za isporuku u okviru dogovorenog roka. Komandant beloruskih vazdušnih snaga Oleg Dvigalev rekao je ranije da […]

Rusija i Belorusija postigle sporazum o isporuci lovačkih aviona Su-30SM, rekao je direktor ruske Federalne službe za vojnu i tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.

Šugajev je za Tas rekao da je ugovor potpisan i da će biti potrebno nekoliko faza za isporuku u okviru dogovorenog roka.

Komandant beloruskih vazdušnih snaga Oleg Dvigalev rekao je ranije da bi Belorusija mogla da kupi dodatne školsko-borbene avione “Yak-130”, uz osam prethodno isporučenih aviona.

Višenamenski lovački avion četvrte generacije Su-30SM ima radar za faziranom rešetkom i odlične manevarske sposobnosti. Može da koristi napredne navođene rakete vazduh-vazduh i vazduh-zemlja, a može se koristiti i za obuku pilota.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *