Zaronite u podvodni svijet uz pomoć drona

Objavljeno: 19.6.2017.


BIKI je prvi podvodni dron na svetu, koji je ujedno i jedini podvodni robot s karakteristikama kao što su automatizovana ravnoteža, izbegavanje prepreka i povratak u bazu.
S ovim inteligentnim robotom u obliku ribe možete posmatrati podvodni svet iz sasvim nove perspektive.

BIKI je potpuno drugačiji od drugih dronova na tržištu, a kreirala ga je Robosea, mlada kineska kompanija, koja želi da se dokaže i postane svetski poznati brend.

BIKI je kreiran kako bi pomogao u otkrivanju podvodnog sveta. Bilo da ga istražuju deca ili naučnici, a budući da je potpuno bežičan, njime se vrlo lako može upravljati i s velike daljine. Ovaj mali dron u sebi sadrži kvalitetnu kameru visoke rezolucije, koji omogućuje kreiranje fotografija i videozapisa u 4K rezoluciji, može sačuvati do 32 GB informacija u internoj memoriji, opremljen je GPS lokatorom koji pokazuje gde se nalazi, a takođe ima opciju za automatsko vraćanje kući, tj. u bazu.

S jednim punjenjem ima do 120 minuta autonomije, a dron može zaroniti i do dubine od 60 metara, što je sasvim dovoljno za kvalitetno istraživanje podvodnog sveta.

Naravno, BIKI nije naminjen samo za istraživanje, već i za zabavu, pa se može koristiti kao sjajna podvodna kameru na letovanju ili u bazenu, a posebno je koristan za bolji nadzor dece za vreme sezone kupanja.

BIKI još nije dostupan na tržištu, već je u toku veoma uspješna kampanja na Kickstarteru. A ako je suditi po interesu, krajem godine mogli bismo ga ugledati u slobodnoj prodaji po ceni od 600 do 1000 dolara.

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *