Vođa vehabija uskoro slobodan?

Objavljeno: 19.6.2017.


Neformalni vođa vehabija u BiH Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH 2015. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, a u vezi sa vrbovanjem radi terorističke aktivnosti i organizovanja terorističke grupe, uskoro bi mogao da se nađe na uslovnoj slobodi. Bosnić,kako prenosi sarajevska štampa, nalazi se na izdržavanju zatvorske […]
Neformalni vođa vehabija u BiH Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH 2015. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, a u vezi sa vrbovanjem radi terorističke aktivnosti i organizovanja terorističke grupe, uskoro bi mogao da se nađe na uslovnoj slobodi.

Bosnić,kako prenosi sarajevska štampa, nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu(KPZ) u Zenici i već je odležao pola kazne čime je stekao uslove da može podneti zahtjev za uslovni otpust.

Ovu informaciju potvrdio je Bosnićev advokad, Adil Lozo, koji je rekao da će najkasnije za mjesec dana Sudu BiH podneti takav zahtjev da bi njegov klijent bio pušten na slobodu, uz određene mjere zabrane, a u skladu sa ovom vrstom otpuštanja.

-Stekli su se uslovi za uslovnim otpuštanjem, ne pomilovanjem, i ja ću to tražiti od Suda BiH, koji je za to nadležan. Nakon toga, oni će se obratiti KPZ Zenica i donijeti odluku hoće li naš zahtjev biti uvažen – rekao je Lozo.

Bosnić je uhapšen u policijskoj akciji kodnog naziva “Damask” u septembru 2014. godine.

(Agencije)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *