Trampov advokat tvrdi: Predsjednik nije pod istragom

Objavljeno: 19.6.2017.

Član pravnog tima američkog predsednika Donalda Trampa, advokat Jan Sekulov rekao je da predsednik SAD nije pod istragom.

Član pravnog tima američkog predsednika Donalda Trampa, advokat Jan Sekulov rekao je da predsednik SAD nije pod istragom.

Time je negirao navode navode iz Trampove poruke na Tviteru.

Sekulov je na više američkih televizija rekao da je Trampov tvit u petak bio isključivo usmeren na tekst Vašington posta o širenju istrage ruskog mešanja u izbore u SAD.

“Predsednik (Tramp) nije pod istragom specijalnog savetnika. Predsednikov tvit bio je odgovor na pet anonimnih izvora koji su navodno odavali informacije Vašington postu o mogućoj istrazi protiv predsednika”, rekao je Sekulov.

Vašington post je prošle nedelje objavio da je specijalni savetnik u istrazi o ruskoj umešanosti u izbore u SAD Robert Muler istraživao da li je Tramp vršio opstrukciju pravde.

Muler, kojeg je na tu funkciju imenovao zamenik američkog ministra pravde Rod Rozenštajn, ima široka ovlašćenja da istražuje sva pitanja koja se pokrenu iz njegove osnovne istrage.

Tramp je prekjuče napisao na Tviteru: “Čovek koji mi je rekao da smenim direktora FBI (Džejmsa Komija) sada vodi istragu protiv mene jer sam smenio direktora FBI! Lov na veštice.”

Tramp je u tvitu očigledno mislio na Rozenštajna, čija funkcija vodećeg istražitelja postaje sve komplikovanija.

Bela kuća je iskoristila belešku koju je Rozenštajn napisao da opravda Trampovu odluku da smeni šefa FBI Džejmsa Komija, a taj potez američkog predsednika sada je možda deo istrage.

Predsednik SAD negirao je da je na bilo koji način povezan s Rusijom i da je pokušao da zaustavi istragu o mogućoj povezanosti njegovog izbornog štaba s Rusijom.

Trampovi savetnici opisali su da je predsednik SAD izuzetno ljut zbog istrage i da insistira da je meta zavere.

Izvor: Beta/AP, B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *