Rat za zemljište

Objavljeno: 19.6.2017.


Banjalučka “Čistoća” u vlasništvu kontroverznog biznismena Mladena Milanovića tvrdi da je zemljište na kojem se nalazi regionalna deponija DEPOT u Ramićima kod Banjaluke vlasništvo “Čistoće”. U tome “Čistoća” ima podršku Geodetske uprave, a Okružni sud u Banjaluci poništio je odluku Osnovnog suda kojom je zemljište dodijeljeno “Čistoći”. Na pomolu je rat za zemljište na kojem […]
Banjalučka “Čistoća” u vlasništvu kontroverznog biznismena Mladena Milanovića tvrdi da je zemljište na kojem se nalazi regionalna deponija DEPOT u Ramićima kod Banjaluke vlasništvo “Čistoće”. U tome “Čistoća” ima podršku Geodetske uprave, a Okružni sud u Banjaluci poništio je odluku Osnovnog suda kojom je zemljište dodijeljeno “Čistoći”.

Na pomolu je rat za zemljište na kojem se nalazi regionalna deponija DEPOT u Ramićima, u Banjaluci. Iz banjalučke “Čistoće” koja je u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje poslali su DEPOTU, obavještenje u kojem zahtijevaju od deponije da hitno prestane sa aktivnostima na zemljištu na kojem se nalazi deponija jer to zemljište smatraju vlasništvom “Čistoće”.

“Kako smo upoznati da preduzeće “Depot” Banja Luka raspolaže predmetnim zemljištem na način da vrši nedozvoljenu gradnju na istom iako nije utvrđen titular vlasništva tražimo da hitno prestanete sa započetim aktivnostima oko izgradnje poslovnih objekata ili bilo kakvog drugog raspolaganja zemljištem”, piše u pismu “Čistoće” DEPOT-u.

U “Čistoći” se pozivaju na presudu Osnovnog suda Banja Luka. Okružni sud je međutim poništio presudu Osnovnog suda i to navode i u “Čistoći” ali kažu da je predmet samo vraćen na obnovu. Tvrde i da je zemljište na kojem se nalazi deponija “Čistoća” stekla u procesu privatizacije.

“Čistoća” Banja Luka je imala pravo raspolaganja nad zemljištem u Ramićima. Inače, riječ je o 30 hektara zemljišta desetak kilometara od Banjaluke. U “Depotu” pobijaju sve navode iz “Čistoće” tvrdeći da imaju sve potrebne dokaze i papire da je zemljište u vlasništvu ovog preduzeća.

Vrijednost deponije sada je mnogostruko veća nego prije nekoliko godina tvrdi direktor regionalne deponije. Novo Grujić ne odbacuje mogućnost politizacije čitavog slučaja. Grujić je inače kadar DNS-a u Banjaluci.

U Gradskoj upravi Banjaluka koja je većinski vlasnik regionalne deponije tvrde da su odmah reagovali po saznanju da je Geodetska uprava donijela rješenje.

Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove za 21. jun zakazala je sastanak povodom utvrđivanja prava svojine nad zemljištem u Ramićima.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *