Ne legitimne sankcije Rusiji

Objavljeno: 19.6.2017.

Kremlj i dalje smatra da sankcije Evropske unije protiv Rusije nisu legitimni, i da pre svega imaju povratne štetne posledice po evropske zemlje, izjavio je danas portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov povodom odluke EU o produženju sankcija protiv Moskve, uključujući i Krim i Sevastopolj. Peskov je na pitanje o stavu Kremlja o današnjoj odluci Brisela […]

Kremlj i dalje smatra da sankcije Evropske unije protiv Rusije nisu legitimni, i da pre svega imaju povratne štetne posledice po evropske zemlje, izjavio je danas portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov povodom odluke EU o produženju sankcija protiv Moskve, uključujući i Krim i Sevastopolj.

Peskov je na pitanje o stavu Kremlja o današnjoj odluci Brisela odgovorio da je “on (stav) tradicionalno negativan”, prenosi agencija Tass.

– Kao i ranije, ne slažemo se s tim sankcijama. Mi ih ne smatramo legitimnim. Štaviše, smatramo da štete ne samo nama, nego i zemljama koje su ih pokrenule.

Ranije danas, Evropska unija produžila je za još godinu dana sankcije Rusiji, uvedene 2014. godine nakon referendumske odluke Krima da se pripoji Ruskoj Federaciji.

Sankcije protiv Krima obuhvataju zabranu uvoza bilo kakve krimske robe, evropske investicije na Krimu, uključujući akvizicije imovine, finansiranje preduzeća i pružanje usluga, čak i onih turističkih. Evropskim brodovima nije dozvoljeno da pristaju u krimske luke u bilo kom slučaju, osim u vanrednim situacijama, navodi Tass.

(Tanjug)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *