Mračna tajna Vatikana: Egzorcisti žele ubiti papu?

Objavljeno: 19.6.2017.


Egzorcisti koji navodno štuju vraga nalaze se pod istragom Vatikana
Grupa egzorcista utemeljena u Brazilu koji se nazivaju Heralds of the Gospel navodno vjeruje kako je njihov bivši vođa, dr. Plinio Correa de Oliveira koji je umro 1995., u bliskom kontaktu sa Sotonom. Prema njima, on je toliko snažan da čak i nakon svoje smrti planira ubiti Papu Franju te čak upravlja i klimatskim promjenama, piše Daily Mail.

Nakon pojave videa u kojem članovi grupe prepričavaju svoje razgovore s vragom Vatikan je započeo istragu. U videu se vide članovi grupe kako čitaju transkripte svojih navodnih razgovora sa Sotonom. U videu se pojavljuje i sadašnji vođa grupe, Monsignor Joao Scognamiglio Clá Dias, počasni kanon u Rimu.

Odgovorni su za povećanje temperature na Zemlji i najavljuju meteorit?

Demon, koji se po transkriptima navodno direktno obraća originalnom osnivaču grupe, dr. Pliniu, kaže: “Dr. Plinio, tvorac klimatskih promjena i povećanja topline. Upravo je on taj koji čini sve”. Glas Sotone navodno je “kanalizovan” kroz egzorcista i tako su njegove riječi ostale zapisane.

Vrag takođe predviđa kako će meteorit pasti u Atlantski ocean i da će Sjeverna Amerika “nestati”.

Zatim dodaje:

“Vatikan? Moj je, moj!”

“Papa radi sve što ja želim, on je glup. Poslušan je u svemu. On je moja slava, spreman je učiniti sve za mene, on me služi” – pripovijeda član grupe.

Potparol Vatikana izjavio je za Vatikan Insider kako će se održati “duboka i detaljna istraga” oko cijele stvari.

Sotonisti su odmetnici

Drugi videozapisi koji su navodno uklonjeni s interneta navodno prikazuju egzorcizme koji se obavljaju uz pomoć neovlaštenih i nesigurnih tehnika. Grupa se odvojila od svoje izvorne organizacije – the Tradition, Family and Property Association (TFP) nakon smrti dr. Plinia, a na čelu joj Dias.

Oni se već nalaze pod posmatranjem Kongregacije Vatikana za institute posvećenog života.

Dias, koji je sada podnio ostavku sa svog položaja, ostat će povezan sa grupom Herald of the Gospels kao njihov savjetnik.

Izvor: Daily Mail

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *