Mej: Mržnja i zlo neće prevladati

Objavljeno: 19.6.2017.


Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da mržnja i zlo neće prevladati i obećala borbu protiv svih odgovornih za terorizam i ekstremizam. “Ovog jutra naša zemlja se probudila sa vestima o još jednom terorističkom napadu na ulicama naše prestonice, drugom ovog meseca i sa jednakim gađenjem kao i prethodnog puta”, rekla je ona ispred rezidencije […]
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da mržnja i zlo neće prevladati i obećala borbu protiv svih odgovornih za terorizam i ekstremizam.

“Ovog jutra naša zemlja se probudila sa vestima o još jednom terorističkom napadu na ulicama naše prestonice, drugom ovog meseca i sa jednakim gađenjem kao i prethodnog puta”, rekla je ona ispred rezidencije u Dauning stritu, prenosi Rojters.

Kako je navela, bio je to napad koji je ponovo imao za cilj obične i nevine ljude, ovog puta britanske muslimane posle molitve u džamiji.

Ona je rekla da taj napad opominje da terorizam, ekstremizam i mržnja imaju mnoge oblike.

“Naša odlučnost da se borimo protiv toga mora da bude ista, bez obzira na to koje odgovoran”, rekla je ona.

Mej je rekla da je noćašnji napad gnusan pokušaj da se unište slobode koje ujedinjuju Britaniju, kao što su sloboda veroispovesti.

Ona je rekla da je vozač kombija delovao sam i da su ga ljudi ispred džamije uhvatili, prenosi AP.

Deset osoba je povređeno kada je kombi uleteo među pešake, a policija istražuje da li je i muškarac koji je preminuo na mestu nesreće poginuo u napadu ili zbog nečeg drugog.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *