Inter je 2006. ponudio 150 miliona za Mesija

Objavljeno: 19.6.2017.


Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta otkrio je da je Inter 2006. bio spreman da plati otkupnu klauzulu za Lionela Mesija. U tom trenutku je svaki klub koji je želeo Mesija morao da plati 150 miliona evra, što bi i danas bio rekordan transfer. “Bilo je to 2006. godine, kada je Inter poslao ponudu. Bili su […]
Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta otkrio je da je Inter 2006. bio spreman da plati otkupnu klauzulu za Lionela Mesija.

U tom trenutku je svaki klub koji je želeo Mesija morao da plati 150 miliona evra, što bi i danas bio rekordan transfer.

“Bilo je to 2006. godine, kada je Inter poslao ponudu. Bili su spremni da plate 150 miliona evra koliko je iznosila otkupna klauzula i zbog toga smo kasnije podigli na 250 miliona. Ipak, ja sam uvek imao odličan odnos sa njegovim ocem Horheom”, kaže Laporta i dodaje:

“Rekao sam Mesijevom ocu d moraju da plate klauzulu jer ne želim da ga prodam. On će biti srećan ovde, dobiće slavu. Tamo će pobeđivati na finansijskom planu. Rekao sam mu da je njegovom sinu suđeno da postane najveći u istoriji, a ovde imamo tim koji će mu pomoći u tome.”

Laporta je otkrio i ko su najbolji igrači u istoriji po njegovom mišljenju.

“Mesijev fudbal je prelep i efektivan. Za mene su najbolji Krojf, Maradona i Mesi. Leo je miks Krojfa i Maradone, ali on je Leo Mesi.”

Izvor: Sportklub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *