Formirana Centralnoevropska odbrambena saradnja

Objavljeno: 19.6.2017.


Zvaničnici ministarstava odbrane šest zemalja centralne Evrope i Balkana odlučili su da bliže sarađuju u kontroli migrantskih tokova i da, u tom cilju, koriste sva moguća sredstva, uključujući vojne snage. Austrija, Češka, Mađarska, Slovačka, Hrvatska i Slovenija su formirale grupaciju pod nazivom Centralnoevropska odbrambena saradnja, za koju žele da postane model za celu Evropsku uniju, […]
Zvaničnici ministarstava odbrane šest zemalja centralne Evrope i Balkana odlučili su da bliže sarađuju u kontroli migrantskih tokova i da, u tom cilju, koriste sva moguća sredstva, uključujući vojne snage.

Austrija, Češka, Mađarska, Slovačka, Hrvatska i Slovenija su formirale grupaciju pod nazivom Centralnoevropska odbrambena saradnja, za koju žele da postane model za celu Evropsku uniju, prenosi AP.

Kako se navodi, jedan od ciljeva te grupacije je da svi migranti koji žele da traže azil u zemljama EU moraju to da zatraže u centrima vam Unije.

Austrijski ministar odbrane Hans Peter Doskocil je rekao nakon sastanka u Pragu da njegova zemlja priprema detaljan akcioni plan saradnje vojnih snaga šest zemalja koje će održavati zajedničke vojne vežbe u narednih nekoliko meseci.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *