Agasi: Novak je najvelikodušnija osoba koju poznajem

Objavljeno: 19.6.2017.


Novi trener Novaka Đokovića Andre Agasi u intervjuu za Skaj, još jednom je potvrdio da za rad sa srpskim teniserom ne želi da uzima novac, kao i da to radi iz zadovoljstva.
“Novak je najvelikodušnija osoba koju sam ikada upoznao. Zaslužuje mnogo više u tenisu i garantovao sam mu da ću učiniti sve da mu pomognem da to ostvari”, rekao je američki stručnjak.

Agasi je u svetu tenisa poznat kao neko ko se brzo vraćao posle padova.

“Moj odnos sa tenisom je bio pun ljubavi i mržnje. Kao dete sam počeo da se osećam loše u sebi jer sam video šta tenis čini mojoj porodici. Osetio sam se odbačenim, a kao dete sam morao da napustim dom kako bih uspeo. Mrzeo sam tenis dokle god nisam preuzeo kontrolu nad svojim životom. Napisao sam knjigu kako bih rekao sebi, kako bih razumeo svoj život i živeo ga sa druge tačke gledišta”.

On je istakao da je često bio pod pritiskom svog ambicioznog oca.

“Kod kuće smo imali jednostavno pravilo – ustaneš, igraš tenis, pa onda pereš zube. Tim redom. Škola nije bila previše važna, tenis je bio najbrži način da se ostvari ”američki san”. Bila je to opsesija mog oca. On je bio matematičar koji je tenis video kao geometriju. Dok je ležao u krevetu, na plafonu je zamišljao šemu koja predstavlja tenis. O tome niko nikada nije razmišljao. Naučio me je da rađenje bilo čega osim tenisa ne dolazi u obzir”.

Agasi je sa samo 13 godina napustio roditeljski dom i priključio se akademiji Nika Bolitijerija, jednu od najboljih na svetu.

“Bio sam nateran i nisam to video kao dobro rešenje. Bio sam ljut na sve. Sa 13 godina sam otišao na akademiju gde je tenis iznad svega. Bilo je pravila, ali nije bilo starijih koji bi nas kontrolisali. Bili smo tinejdžeri koji su verovali onom pored sebe”, rekao je Agasi i dodao da je od njega ipak uspešniju tenisku karijeru imala njegova supruga Štefi Graf.

“Ne smem da stavim svoje trofeje u kuću jer bi to učinila i moja supruga, a onda bi me bilo sramota. Nju poštujem zbog svega što je uradila, neverovatna je osoba i mnogo sam naučio od nje”,zaključio je Agasi.

Izvor: SportKlub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *