Tonik protiv opadanje kose

Objavljeno: 18.6.2017.


Obavezan detalj na reverima svatova, ruzmarin, je i omiljeni začin, ali i eliksir zdravlja i dobrog raspoloženja
OBAVEZAN detalj na reverima svatova, ruzmarin, je i omiljeni začin, ali i eliksir zdravlja i dobrog raspoloženja zbog čega se preporučuje da ga u svežem obliku držite na radnom stolu u šolji i spontano udišete njegov miris. Ova aromatična biljka, naime, podstiče bolji protok krvi prema mozgu, te na taj način poboljšava koncentraciju i leči glavobolju. I to nije sve. Uz njegovu pomoć uspešno možete sprečiti i opadanje kose.

Tonik protiv opadanja možete da napravite i sami na sledeći način: 2 supene kašike osušenog ruzmarina i i 2 kašike suve žalfije stavite u činiju, prelijete litrom prokuvane vode, poklopite i ostavite da odstoji 2 sata. Sadržaj potom procedite, pa dodajte 1,3 litra jabukovog sirćeta. Rastvor prespite u čistu flašu i i njime natapajte ispranu glavu u trajanju od 10 do 15 minuta. Kosu, zatim, prirodno osušite. Osim što sprečava opadanje kose, ovako pripremljen tonik od ruzmarina sprečava i pojavu peruti.

Istovremeno, žalfija oživljava prirodan ton tamne boje kose. Ako imate svetliju kosu i ne želite da dobije tamniju nijansu, za pripremu tonika koristite samo 4 supene kašike ruzmarina i jabukovo sirće.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *