Svjetska liga: Bugarska savladala Srbiju u Kordobi

Objavljeno: 18.6.2017.


Odbojkaši Srbije su u drugom kolu trećeg vikenda prve divizije Svetske lige izgubili od Bugarske sa 3:2, na turniru koji se igra u argentinskoj Kordobi.
Srpski odbojkaši su već obezbedili plasman na završni turnir ovogodišnje Svetske lige, ali su uprkos tome pokazali veliku želju i borbu protiv Bugarske, koja je do pobede stigla tek u petom, odlučujućem setu.

Bugarska je do četvrte pobede u SL stigla po setovima 25:18, 20:25, 25:23, 24:26 i 15:12, te je Srbiji nanela drugi poraz u takmičenju. Izabranici Nikole Grbića su prethodno izgubili od Belgije.

Ipak, selektor Nikola Grbić posebno može da bude zadovoljan jer su odličnu partiju pružili rezervisti koji su dobili šansu protiv Bugarske (Kujudžić, Katić, Buculjević, Krsmanović i Blagojević).

Najefikasniji u srpskom timu je bio Uroš Kovačević sa 15 poena, Aleksandar Blagojević je poentirao 11 puta, Petar Krsmanović je upisao 10 poena, a Milan Katić 9 poena.

U bugarskoj ekipi je najviše poentirao Cvetan Sokolov (26), dok je Rozalin Penčev upisao 18 poena, a Nikolaj Nikolov poen manje.

Srpska reprezentacija posle osam utakmica ima skor 6:2, a bugarska ekipa 4:4.

Srpski odbojkaši turniru u Kordobi završavaju utakmicom protiv Brazila, u nedelju od 21:10 po centralnoevropskom vremenu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *