Sramota: Skupo plaćeni nerad

Objavljeno: 18.6.2017.

Jedan neimenovani poslanik i član Zakonodavno pravne komisije u Predstavničkom domu PFBIH dobio je u prošloj godini naknade od 3. 465 KM, iako nije prisustvovao nijednoj sjednici ove komisije. Ovaj podatak objavila je Kancelarija za reviziju institucija FBIH, ali bez objave identiteta navedenog parlamentarca. Takođe, federalni revizori su utvrdili da su naknade stručnim saradnicima isplaćene […]

Jedan neimenovani poslanik i član Zakonodavno pravne komisije u Predstavničkom domu PFBIH dobio je u prošloj godini naknade od 3. 465 KM, iako nije prisustvovao nijednoj sjednici ove komisije. Ovaj podatak objavila je Kancelarija za reviziju institucija FBIH, ali bez objave identiteta navedenog parlamentarca.

Takođe, federalni revizori su utvrdili da su naknade stručnim saradnicima isplaćene u iznosu od 55.876 KM, ali da niko nikoga nije uslovljavao da prisustvuje sjednicama radnih tijela, piše Radio Sarajevo.

Revizori su konstatovali da nije vršeno ni umanjenje mjesečnog iznosa paušala izabranim članovima Predstavničkog doma za 10 odsto za svako odsustvovanje sa sjednice doma ili radnog tijela, kako je definisano stavom 8. Zakona o platama i naknadama u organima vlasti FBiH.

”Obračun plata za profesionalne poslanike vršen je bez evidencija prisustva na poslu.Takođe je utvrđeno za dio računarske opreme i opreme za prenos podataka i glasa (mobilni telefoni) u inventurne liste nisu uneseni inventurni brojevi.

Tako navodimo za primjer za knjigovodstveno iskazana 23 komada tableta, koji koriste zastupnici jednog od Klubova, prezentovana je samo obavijest predsjednika Kluba da ih koriste članovi istog bez pojedinačnih zaduženja – nalazi su federalnih revizora.

Izvor: Radio Sarajevo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *