Pamelino ljubavno pismo „seksi Asanžu“ i molba za njegovo puštanje

Objavljeno: 18.6.2017.


Glumica, filantrop i aktivistkinja Pamela Anderson napisala je i objavila ljubavno pismo Džulijanu Asanžu, u kojem je hvalila „seksi Asanža“ i opisala njegovo trenutno stanje, pozivajući svetske lidere da se založe za njegovo puštanje.
„Razmišljajući o Džulijanu tera me da se zapitam, šta je to najprivlačniji kvalitet na muškarcu? Sigurno to mora biti hrabrost. Kada muškarac pokazuje snagu i kada stoji uz principe“, napisala je Pamela u pismu naslovljenom: „Zašto moje srce stoji uz Džulijana“.

Kroz čitavo pismo glumica hvali osnivača „Vikiliksa” za njegove napore za objavljivanje istine i otkrivanje licemerja svetskih lidera, opisujući njegov okršaj sa američkim vlastima kao sudar nezaustavljive sile i nepokretljivog predmeta.

Andersonova je takođe opisala američku vlast kao „vrhunskog nasilnika sa 1.200 baza širom sveta”.

Glumica i aktivistkinja takođe je kritikovala britansku premijerku Terezu Mej, nazivajući je „najgorim premijerom u novijoj istoriji”.

„Tereza Mej od Pirove pobede. Tereza Mej, koja neće da se rukuje sa žrtvama požara. Koja ne brine o siromašnim ljudima. Koja ne mari za pravdu ili mir. Koju nije briga za Džulijana”, napisala je Pamela.

Sa druge strane, za lidera Laburista imala je samo reči hvale, poredeći ga sa Asanžom i ističući da su obojica na svojoj koži iskusili kako mediji mogu da budu okrutni i koliko je trenutna vlast nepravedna.

Pozitivne reči imala je i za novog francuskog predsednika Emanuela Makrona, kog je pozvala da dođe sa suprugom na otvaranje njenog novog restorana u Parizu.

Andersonova se takođe obratila Donaldu Trampu, njegovoj ćerki Ivanki, desnici i anti-Klinton levici da se zajedno slože oko puštanja Asanža.

„Vikiliks je pokušaj da se prvi amandman (sloboda govora) proširi po čitavom svetu”, istakla je Andersonova.

Pismo je završila pesmom Inviktus posvećenu Asanžu i rečima: „Volim te, Pamela.“

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *