Mještani protiv gradnje parkinga

Objavljeno: 18.6.2017.


Stanovnici banjalučkog naselja Lazarevo protive se izgradnji parkinga pored Bulevara Milutina Milankovića za koji tvrde da nema adekvatan pristupni put. Sumnjaju da je jedini cilj ovog poduhvata, kojeg grad finansira sa 49. 000 KM, da novoizgrađeni hostel “Evropa”, vlasništvo jednog od gradonačelnikovih saradnika, dobije parking sa pristupom sa glavne ulice. Iz Gradske uprave tvrde da […]
Stanovnici banjalučkog naselja Lazarevo protive se izgradnji parkinga pored Bulevara Milutina Milankovića za koji tvrde da nema adekvatan pristupni put. Sumnjaju da je jedini cilj ovog poduhvata, kojeg grad finansira sa 49. 000 KM, da novoizgrađeni hostel “Evropa”, vlasništvo jednog od gradonačelnikovih saradnika, dobije parking sa pristupom sa glavne ulice. Iz Gradske uprave tvrde da je sve po zakonu.

Izgradnja parkinga počela je prije nekoliko dana, ali su naišli na negodovanje mnogobrojnih mještana. Kako ističu, problem je što parking i dio saobraćajnice koji se gradi nema pristupni put i do njega se može doći samo preko pješačke zone.

“Ovdje nema pristupnog puta. Kako će moje dijete ili komšije ovdje doći, parkirati automobil; ne može preko pješačke staze, preko zelene površine, preko biciklističke staze, igrališta. Kuda? Ne mogu da vjerujem da je grad Banjaluka ovo odobrio, da je to od vitalnog interesa”, kaže Želimir Božić, mještanin banjalučkog naselja Lazarevo.

U odgovoru iz Gradske uprave stoji da se radovi izvode po svim važećim dozvolama i u skladu sa vežećim regulacionim planom. Za njih tu nema ništa sporno, a nezadovoljnim građanima poručuju da se žalbom mogu obratiti Odjeljenju za inspekcijske poslove.

“Možda je ovo samo interes pojedinca koji koristi taj prelaz i parkira automobile za svoj hostel Evropa”, objašnjava Božić.

Vlasnika hostela “Evropa” Novaka Petraša, bivšeg načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove i savjetnika gradonačelnika, ekipa BN televizije nije zatekla u hostelu, a nije se javljao ni na naše telefonske pozive.

Zato nema odgovora na pitanje: Kako je uspio da dobije pristup parkingu sa glavne ulice?

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *