Le Penova osvojila svoje prvo mjesto u parlamentu

Objavljeno: 18.6.2017.


Liderka kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen prvi put je osvojila poslaničko mesto u francuskom parlamentu. Le Penova je izjavila da je njena partija, sudeći prema dosadašnjim rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora, osvojila šest mesta u parlamentu. Ona je istakla da će poslanici njene partije da se “svim potrebnim sredstavima bore protiv štetnih projekata […]
Liderka kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen prvi put je osvojila poslaničko mesto u francuskom parlamentu.

Le Penova je izjavila da je njena partija, sudeći prema dosadašnjim rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora, osvojila šest mesta u parlamentu.

Ona je istakla da će poslanici njene partije da se “svim potrebnim sredstavima bore protiv štetnih projekata vlade”, a posebno protiv Makronove proevropske i promigrantske politike, preneo je AP.

Dosad je prebrojano 57 odsto glasova, a Makronova “Republika u pokretu” osvojila je 41 odsto glasova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Slede konzervativni republikanci sa 23 odsto, a na trećem mestu je Nacionalni front krajnje desnice sa skoro 10 odsto glasova. Socijalisti su na četvrtom mestu sa osvojenih 6,2 odsto.

Makron je pobedio Le Pen na predsedničkim izborima u Francuskoj 7. maja.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *