Britanac obučen kao džihadista šetao Hvarom

Objavljeno: 18.6.2017.


Pijani britanski turista šetao je po Hvaru obučen u kostim koji je podsjećao na džihadističkog teroristu, pišu hrvatski mediji. Na glavi je imao maramu, oko tijela lažni bombaški prsluk, a u rukama imitaciju puške, piše “Slobodna Dalmacija”. Njegova pojava šokirala je sve koji su se zatekli u njegovoj blizini. Pijani ”terorist” je s prijateljima ušao […]
Pijani britanski turista šetao je po Hvaru obučen u kostim koji je podsjećao na džihadističkog teroristu, pišu hrvatski mediji.

Na glavi je imao maramu, oko tijela lažni bombaški prsluk, a u rukama imitaciju puške, piše “Slobodna Dalmacija”. Njegova pojava šokirala je sve koji su se zatekli u njegovoj blizini. Pijani ”terorist” je s prijateljima ušao i u popularni BB Club. “Čim su ušli, promijenilo se raspoloženje u baru. Svi su bili šokirani i nervozni”, komentarisala je Sofi Mesar, jedan od očevidaca, prenosi “Jutarnji list”.

“Najgore je što su oni Britanci. Teroristički napad u Britaniji je bio užasan. Znali su kakve će reakcije izazvati. Bilo je to jako neobzirno”, rekla je ona.

Britanac, koji nije želio da otkrije ime, je međutim rekao: “Ja nisam terorista, ja sam somalijski pirat! Kasnije idemo na brod. Samo se zabavljamo.”


Kasnije se u ime cijele grupe izvinio jedan od prijatelja. Kako tvrdi, nisu nikog željeli da uvrede i da su se samo želelei da se zabave.

TANJUG

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *