Upoznajte pametni skuter kog je nemoguće ukrasti

Objavljeno: 17.6.2017.


Živimo u svetu pametnih telefona i raznih pametnih uređaja, pa zašto se ne bi vozili pametnim skuterima? Gogoro Smartscooter 2 stiže kao naslednih uspešnog originala, donoseći poboljšani kvalitet vožnje i veću bezbednost. Smartscooter je predstavljen na prošlogodišnjem EICMA sajmu u Milanu, a tamo je i te kako privukao pažnju. Radilo se malom skuteru na struju, […]
Živimo u svetu pametnih telefona i raznih pametnih uređaja, pa zašto se ne bi vozili pametnim skuterima?

Gogoro Smartscooter 2 stiže kao naslednih uspešnog originala, donoseći poboljšani kvalitet vožnje i veću bezbednost.

Smartscooter je predstavljen na prošlogodišnjem EICMA sajmu u Milanu, a tamo je i te kako privukao pažnju. Radilo se malom skuteru na struju, čije baterije su mogle lako da se menjaju, a koji je stekao izuzetnu popularnost na svom matičnom, tajvanskom, tržištu.

Sada stiže druga generacija ovog skutera, koja bi trebalo da donese više zabave u vožnju, a kako poručuju iz kompanije, biće ga gotovo nemoguće ukrasti.

Što se performansi tiče, one su iste kao i kod originalnog modela. To u prevodu znači G2 motor snage 6,4 kW, uz maksimalnu brzinu od oko 90 km/h i ubrzanje do 50 km/h za 4,3 sekunde. Autonomija je otprilike 110 km, ali postoji mogućnost zamene baterije. U Srbiji vam ta opcija ništa ne bi značila, ali na Tajvanu, ima oko 500 takvih lokacija, što vožnju čini znatno lakšom.

Određene promene nalatzimo kada se hardver u pitanju, od kojih je najveća sedište za dve osobe, čime je povećan i skladišni prostor, pa sad ispod sedišta mogu da se stave dve kacige. Druga velika promena je 14-inčna prednja felna, uz 13-inčnu pozadi. Ovakvo rešenje, kako navode iz kompanije, poboljšava upravljačke karakteristike i stabilnost u vožnji.

Od softverskih novina, najznačajnija je ona koja donosi dodatnu bezbednosnu meru pri startovanju motocikla. Osim ključa, tu je i skeniranje otisaka prsta preko mobilnog telefona, pa tako i ako vam neko ukrade ključ, ne morate brinuti.

Gogoro Smartscooter 2 u prodaju stuže kasnije tokom godine, a cena na tajvanskom tržištu biće oko 1.150 evra.

Kompanija je prisutna u Evropi, doduše samo u Nemačkoj, ali se uskoro planira dolazak i na francusko tržište.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *