Šta više da im odgovorimo…

Objavljeno: 17.6.2017.

Ako SAD uvedu nove sankcije Rusiji to neće odvesti zemlju u ćorsokak, ali takva politika sigurno šteti bilateralnim odnosima, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu ruskoj televiziji „Rusija 1”. „Važno je samo naglasiti da treba videti u šta će se sve to na kraju pretvoriti, ali šta god da se desi i ikakve […]

Ako SAD uvedu nove sankcije Rusiji to neće odvesti zemlju u ćorsokak, ali takva politika sigurno šteti bilateralnim odnosima, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu ruskoj televiziji „Rusija 1”.

„Važno je samo naglasiti da treba videti u šta će se sve to na kraju pretvoriti, ali šta god da se desi i ikakve god da budu odluke sa druge strane okeana, to nas neće dovesti u ćorsokak“, uveren je predsednik Rusije.

„Nešto ćemo, naravno, morati da korigujemo, nešto ćemo morati da preduzmemo, na nešto dodatno da obratimo pažnju, ali to (pooštravanje sankcija) nas neće odvesti u ćorsokak ili neku drugu katastrofu“, ubeđen je Putin.

„Naravno, to će pogoršati rusko-američke odnose“, upozorio je šef države.

„Smatram da je to štetno“, rekao je on.

„Ali rano je da se govori o nekim recipročnim merama, treba pogledati kako će se to završiti“, dodao je predsednik.

U četvrtak je Gornji dom Kongresa SAD podržao zakon koji predviđa nove mere protiv Rusije i Irana.

Predložene sankcije protiv Rusije podrazumevaju smanjivanje maksimalnog roka za tržišno finansiranje ruskih banaka koje su pod sankcijama na 14 dana, a naftno-gasnih kompanija na 30 dana.

Nacrt zakona takođe predviđa da predsednik može da nametne sankcije kompanijama koje nameravaju da u izgradnju ruskih izvoznih cevovoda investiraju više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara jednokratno i da pružaju usluge i tehnologije ili informacionu podršku.

(Sputnjik)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *