Savjetnici Trampa: Besan je zbog istrage o Rusiji

Objavljeno: 17.6.2017.


Savjetnici predsednika SAD Donalda Trampa kažu da je američki predsednik veoma ljut zbog istrage o mešanju Rusije u američke izbore, javlja AP. Prema onome što su rekli američkoj novinskoj agenciji, Tramp viče ispred televizora u Beloj kući i insistira na tome da je meta zavere koja ima za cilj da ga diskredituje i eventualno okonča […]
Savjetnici predsednika SAD Donalda Trampa kažu da je američki predsednik veoma ljut zbog istrage o mešanju Rusije u američke izbore, javlja AP.

Prema onome što su rekli američkoj novinskoj agenciji, Tramp viče ispred televizora u Beloj kući i insistira na tome da je meta zavere koja ima za cilj da ga diskredituje i eventualno okonča njegov predsednički mandat.

Trampovi saradnici navode da je gnev američkog predsednika usmeren posebno na specijalnog savetnika Roberta Milera i zvaničnika Ministarstva pravde koji ga je imenovao Roda Rozenstajna.

Trampovi saradnici kažu da američki predsednik smatra da su obojica protiv njega.

U tvitu koji je juče napisao na svom nalogu, Tramp je priznao sebi po prvi put da se nalazi pod federalnom istragom i insistirao na tome da je žrtva najvećeg lova na veštice u američkoj političkoj istoriji.

“Svedoci ste najvećeg lova na veštice u američkoj političkoj istoriji, koji predvode neki veoma loši i konfliktni ljudi”, napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

On nije precizirao na šta tačno misli, ali je prethodno juče, takođe na Tviteru, reagovao na pisanje “Vašington posta” da specijalni savetnik Robert Miler ispituje njegove eventualne pokušaje da opstruiše pravdu, a u vezi istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016.

“Izmislili su lažni dogovor, nisu našli ni jedan dokaz, pa sada prave lažnu priču o opstrukciji pravde”, napisao je Tramp na Tviteru.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *