Putin: Sa Obamom se nije moglo raditi

Objavljeno: 17.6.2017.


Predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu američkom režiseru Oliveru Stounu izjavio je da je Rusija i administracija bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame bila bliska postizanju sporazuma o Siriji, ali su Amerikanci u posljednjem trenutku odustali, vjerovatno iz političkih razloga. „Znate, sa Obaminom administracijom smo skoro postigli sporazum o zajedničkom radu u Siriji“, rekao je Putin. […]
Predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu američkom režiseru Oliveru Stounu izjavio je da je Rusija i administracija bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame bila bliska postizanju sporazuma o Siriji, ali su Amerikanci u posljednjem trenutku odustali, vjerovatno iz političkih razloga.

„Znate, sa Obaminom administracijom smo skoro postigli sporazum o zajedničkom radu u Siriji“, rekao je Putin. „Razgovarali smo o koordinaciji pitanja vezanih za bezbjednost letova naših aviona, ali nažalost, to je sve što smo uradili. Nismo išli dalje.

Mi smo namjeravali da se dogovorimo o zajedničkim akcijama, što je predviđalo odvajanje terorističkih grupa u skladu sa njihovim i našim podacima. Smatram da treba da odredimo ciljeve protiv kojih se treba boriti. Mi bismo došli do sporazuma o zajedničkim udarima“, rekao je Putin. „Bili smo veoma bliski postizanju tog dogovora.

Međutim, u posljednjem trenutku, iz nekih političkih razloga, naši američki partneri su odbacili taj projekat“, dodao je Putin. Knjiga — transkript intervjua Vladimira Putina Stounu izašla je danas u SAD. (NN/sputnik.news)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *