Napitak koji čisti jetru i bubrege

Objavljeno: 17.6.2017.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da đumbir podstiče rad digestivnog trakta, ublažava simptome astme, bolove i ulestvuje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sistema.

Čaj od đumbira je efikasan u borbi protiv glavobolje, gripa i prehlade, a odličan je i za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima, piše Healthy Living Style.

Svakodnevna konzumacija čaja od đumbira jača imunološki sistem zahvaljujući visokom procentu antioksidanata koji pružaju pomoć telu u odbrani od infekcija.

Samo jedna šoljica čaja od đumbira dnevno može da smanji rizik od nastanka srčanog udara jer smanjuje formiranje plaka u arterijama.

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi, što znači bolji dotok vitamina, minerala i kiseonika u organizam, odnosno svaku ćeliju vašeg tela.

Ovaj napitak učestvuje i u uništavanju virusa koji uzrokuju prehladu i grip. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da đumbir podstiče ćelije raka na samouništenje.

Njegovom konzumacijom ćete podstaći eliminaciju toksina iz tela, proces čišćenja jetre i bubrega i poboljšati njihov rad.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *